Still having issues Calum....U13-RTv2 - SR20 Forum
Nissan SR20 Forum Nissan SR20 Forum Header Right
HomeForumGalleryClassifiedsAbout UsAdvertiseContact Us

Welcome to the SR20 Forum forums.

You are currently viewing our boards as a guest which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is fast, simple and absolutely free so please, join our community today!

If you have any problems with the registration process or your account login, please contact contact us.

Go Back   SR20 Forum > Vendor Customer Support > CalumSult (Archived for Informational Purposes)



Sr20Forum.com is the premier Nissan SR20 Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
 
 
Thread Tools
Old 09-15-2009, 07:17 PM   #1 (permalink)
SE-R Newbie

 
Join Date: Sep 2008
Location: Pennsylvania

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Still having issues Calum....U13-RTv2

Hey Calum it's Toby.... Playing phone tag sucks and I know everyone and there brother is trying to contact you.

I'm STILL having issue with RTv2.... Radiator is still turning on and no matter what I do I can't adjust the fuel out at idle. I spoke with Johnny (aka-jserrano in the nico forums) and he said the car is in safe mode. He said to make sure that I am in 64k mode by changing the ending lines to (FFFF) but in EmUtility I don't have that option. the only thing I see is the box to check for Large RAM. Didn't help any so I'm posting this here in hopes that you will be able to shed light on this.

Also on that SR20DET ECU you sent me I was wondering how to use the new outputs that you have on there. I would like to control the electric fans. I also can't seem to get Launch control working either.

Thanks in advance for taking the time to answer this
altima-det is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 09-16-2009, 09:42 AM   #2 (permalink)
ClamSlut
 
Calum's Avatar

 
Join Date: Dec 2001
Location: Lubbock, TX

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 26 reviews
What bin are you using for the Altima ECU? I'll post the one I pulled from it.
Calum is offline  
Old 09-16-2009, 05:31 PM   #3 (permalink)
SE-R Newbie

 
Join Date: Sep 2008
Location: Pennsylvania

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
http://home.comcast.net/~serrano.j/a...-93-FED-AT.bin

From nico forums
altima-det is offline  
Old 09-16-2009, 10:04 PM   #4 (permalink)
ClamSlut
 
Calum's Avatar

 
Join Date: Dec 2001
Location: Lubbock, TX

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 26 reviews
http://www.sr20forum.com/rom-ecu-tun...ml#post2470008

The first one is your I believe. You can't get a consult connection while this is happening, right?
Calum is offline  
Old 09-17-2009, 02:06 PM   #5 (permalink)
SE-R Newbie

 
Join Date: Sep 2008
Location: Pennsylvania

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Correct on the consult. My vehicle production date is 11/92 so I would assume the second one is correct, but I will try the first one. Was I correct in selecting the "large RAM" box on EmUtility?
altima-det is offline  
Old 09-17-2009, 05:40 PM   #6 (permalink)
ClamSlut
 
Calum's Avatar

 
Join Date: Dec 2001
Location: Lubbock, TX

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 26 reviews
No, I don't think so. I just fired up EmUtility and the default settings worked.
Calum is offline  
Old 09-17-2009, 08:05 PM   #7 (permalink)
SE-R Newbie

 
Join Date: Sep 2008
Location: Pennsylvania

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Ok.... I'll try it in the morning..... are you using the s13 or s14 xdf file when you are looking at it in TunerPro.... I have been looking at it in s14.... or do you have a U13 xdf with Launch control?


I found this in TunerPro's website but this links is dead

http://www.tunerpro.net/download/bin...tima-240sx.xdf

HELP!

Last edited by altima-det; 09-17-2009 at 08:10 PM.
altima-det is offline  
Old 09-17-2009, 10:54 PM   #8 (permalink)
SE-R Newbie

 
Join Date: Oct 2007
Location: NJ

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
not sure is this will help or not but take a look:

http://www.nissanclub.com/forums/ecm...-file-xdf.html
bbaccord is offline  
Old 09-18-2009, 06:43 AM   #9 (permalink)
SE-R Newbie

 
Join Date: Sep 2008
Location: Pennsylvania

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
thanks....

I've tried that one before also..... we will see if the bin Calum sent me works this morning
altima-det is offline  
Old 09-18-2009, 05:02 PM   #10 (permalink)
ClamSlut
 
Calum's Avatar

 
Join Date: Dec 2001
Location: Lubbock, TX

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 26 reviews
I'm going to suspect it won't. All these look like they should boot your ECU just fine. Honest, it booted on the bench just fine. :P
Calum is offline  
Old 09-18-2009, 06:17 PM   #11 (permalink)
SE-R Newbie

 
Join Date: Sep 2008
Location: Pennsylvania

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Ok.... Obviously I must have been screwing up some how. I loaded the bin using the s14+LC xdf in TunerPro to be able to see what the bin looked like. now that I have the U13 xdf and looked at it in TunerPro it loaded up fine..... Now all I have to do is start tuning the injectors in for the N62 MAF and I'm all set.....

Now if I read in KA-T.org the K values are smaller. S13s are like26,000 vs S14/U13s are like 2,600 correct?

also I noticed that EmUtility seem like it allows you to load the xdf file to the ECU. Am I suppose to load the xdf file to the ECU?

The SR20DET/S13 ECU you did for me 2 months ago Calum tuned so freak'n easily that I had full confidence I could have the Altima running in 2 days.... I literally built the tune from scratch on that one and the car is wicked fast at 10PSI... It dynoed at 302whp and 298tq at 10PSI..... But my car has me "gun-shy" on tuning again...

Last edited by altima-det; 09-18-2009 at 06:19 PM.
altima-det is offline  
Old 09-22-2009, 10:55 PM   #12 (permalink)
ClamSlut
 
Calum's Avatar

 
Join Date: Dec 2001
Location: Lubbock, TX

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 26 reviews
The k-values are totally different from B13/S13 (except the 94 B13). What injectors are you going to run? I think there is an altima xdf floating around? Your ECU is very different from the B13/S13.

The xdf is only used with TunerPro.
Calum is offline  
Old 09-23-2009, 06:33 AM   #13 (permalink)
SE-R Newbie

 
Join Date: Sep 2008
Location: Pennsylvania

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
I know they are WAY different. I noticed that as I compared bins and xdf files.

Jserrano sent me the U13 xdf.... Thanks

Well, I have switched over to E85 and plan on starting out on the 540cc subie injectors like we talked about to start. As I am more and more comfortable with tuning I'm going to increase to 740-860cc injectors to support my "boost habit".
altima-det is offline  
Old 09-23-2009, 12:38 PM   #14 (permalink)
SE-R Newbie

 
Join Date: Oct 2007
Location: NJ

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Are the subaru injectors more or less drop in's or do they require resistor packs? I will be running tiny 370cc injectors in my altima for the time being, but would really like to upgrade the injectors and MAF once I have it running well.

Last edited by bbaccord; 09-23-2009 at 09:05 PM.
bbaccord is offline  
Old 09-23-2009, 01:49 PM   #15 (permalink)
SE-R Newbie

 
Join Date: Sep 2008
Location: Pennsylvania

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
2004-2006 used JEC sidefeeds... they are dropins
altima-det is offline  
Old 10-06-2009, 08:24 PM   #16 (permalink)
SE-R Newbie

 
Join Date: Sep 2008
Location: Pennsylvania

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Calum,

240 with the SR20DET question:

I have been having a strange issue trying to get LC to work on the SR20DET ecu you did for me. Every time I adjust the 2 RPM points, Speed, and timing for it in TunerPro it seems to go "off the map". By the "off the map" statement I mean it goes from perfect idle (15.0 AFR) and driving (oh the car ran 12.5 at 109mph on street tires this weekend at the track) it idles at 9.0-10. and wont run for $hit... its only when I adjust in combination that it acts up.... no one else has been able to help walk me thru fixing the "bug" on this. With LC and stick tires the cars is gonn clip 12flat or high 11s for a Daily Driver.... I adjust them back to previous setting and the car goes back to being "perfect" again... AGGGGHHHHH!
altima-det is offline  
Old 10-07-2009, 10:14 AM   #17 (permalink)
ClamSlut
 
Calum's Avatar

 
Join Date: Dec 2001
Location: Lubbock, TX

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 26 reviews
Who did the LC program?
Calum is offline  
Old 10-07-2009, 02:05 PM   #18 (permalink)
SE-R Newbie

 
Join Date: Sep 2008
Location: Pennsylvania

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
the one built into the xdf file I found, but for the life of me I can't remember where I found it. I'll try to post it
altima-det is offline  
Old 10-07-2009, 03:20 PM   #19 (permalink)
ClamSlut
 
Calum's Avatar

 
Join Date: Dec 2001
Location: Lubbock, TX

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 26 reviews
Oooo are you using a bin with LC?
Calum is offline  
Old 10-07-2009, 04:41 PM   #20 (permalink)
SE-R Newbie

 
Join Date: Sep 2008
Location: Pennsylvania

Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
8-( no... the xdf file I had said it was for LC... Damn now I feel like an a$$... I just emailed you the bin I have in the car and the xdf I used... want to get this sorted before the next track day... LC will let me cut better 60' times I'm hoping to do 12 seconds flat with slicks....!

Oh and on a side note I can't get calumsult to work on this ECU or my Altima ECU..... Calumsult locks up every time and I'd love to be able to see what the heck is going on as the car is running.

Last edited by altima-det; 10-07-2009 at 04:50 PM.
altima-det is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
 

  SR20 Forum > Vendor Customer Support > CalumSult (Archived for Informational Purposes)


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Recent Discussions
Any good...
Today 09:45 AM
Last post by Nitelife
Today 11:47 AM
1 Replies, 36 Views
New Site Upgrade and Look
Yesterday 04:42 PM
by AG Jeff
Last post by coach
Today 10:31 AM
4 Replies, 147 Views
Cusco VE header...
12-16-2006 05:57 PM
Last post by rodrigo
Today 10:25 AM
26 Replies, 2,492 Views
Fidanza NIS13 143221 New...
Yesterday 09:15 PM
Last post by sergofast
Yesterday 09:15 PM
0 Replies, 119 Views
CROSSDRILLED BREMBO'S 4...
03-02-2010 10:30 PM
Last post by birdbrain
Yesterday 04:33 AM
1 Replies, 196 Views
Welcome new members!...
11-17-2004 09:25 PM
Last post by Sierra
07-23-2014 03:56 PM
555 Replies, 401,453 Views
1992 Aztec Red SE-R $2400
07-14-2014 08:53 PM
by nsmo240
Last post by nsmo240
07-22-2014 08:58 PM
4 Replies, 411 Views
b13 jwt nitrous ecu and...
05-26-2013 12:34 PM
Last post by triniboy07
07-22-2014 07:38 PM
39 Replies, 1,996 Views
partout sale: vvl parts,...
07-04-2011 08:27 PM
Last post by triniboy07
07-22-2014 07:37 PM
179 Replies, 13,072 Views
aem ems v1, b14 jwt ecu,...
05-20-2014 11:35 AM
Last post by triniboy07
07-22-2014 07:34 PM
5 Replies, 317 Views
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -4. The time now is 11:56 AM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
© The SR20 Forum - Content from this site may not be used without permission