car dies when warm, cant restart unless cold - SR20 Forum
 
Thread Tools
#1 (permalink) Old 09-23-2005, 04:38 AM
SE-R Newbie
 
Join Date: Sep 2002
Location: NJ, MI
Posts: 66
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
(Thread Starter)
car dies when warm, cant restart unless cold

started happening just yesterday... prior to that the car was running fine minus a small vacuum leak (vacuums oscillated around 18-20). changed spark plugs (which were pretty black on the threads), didn't solve it. here's what i noticed:

- car starts when engine is cold
- when it warms up to normal operating temp, it will just cut off like u just turned the ignition to off
- trying to start it right after, the car cranks but it doesnt start up. if i leave it alone for 5-10 min, it will start up but i wont get more than a few feet until it shuts off again.
- if i let it cool off for a few hrs, i can drive it for about 10 min or until it warms up again, at which pt it shuts off again

i'm gonna prob pull the codes 2mrw, but anyone have ne ideas? this is on a w10 avenir.
nissan_dude is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 09-24-2005, 06:11 PM
SE-R Newbie
 
Join Date: Sep 2002
Location: NJ, MI
Posts: 66
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
(Thread Starter)
pulled the codes, camshaft positioning sensor (0101) and ignition signal (0201)..

harness tested out fine, so looks like i gotta replace the distributor..
nissan_dude is offline  
#3 (permalink) Old 04-28-2008, 05:28 AM
SE-ROLGIST
 
Join Date: Jul 2004
Location: Boston MA
Posts: 1,268
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 14 reviews
Im having the same problem after installing the msd 6 in my car. Any other solutions to this problem?
topdog781 is offline  
#4 (permalink) Old 04-28-2008, 08:28 AM
SE-R Nut
 
Join Date: Oct 2004
Location: North Carolina
Posts: 606
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
Electrical problem in the ingition system. This happens to honda and acura alot. It usually is the main relay. The relay gets hot, the pins inside the relay seperate, voltage stops, engine stalls. Relays gets cool, pins close back up, car starts.

Not sure if nissans have a main relay, but check that too.
NissanSpeed01 is offline  
#5 (permalink) Old 04-28-2008, 12:03 PM
SR20DEviant
 
Join Date: Jan 2006
Location: Yonkers, NY
Posts: 2,131
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 30 reviews
I had the exact same issue. I had it die on the highway a couple time snad had to wait like 20 mins for it to cool down before it would start again. It's the coil.

Quote:
Originally Posted by Serban View Post
Making your car RHD would be the MOST pointless mod ever. Go get a job for the Post Office, you can be JDM 8 hrs a day.
'92 NX2000VE - SR16's, BC S&R's, Hot Shot intake w/ pop, SSAC header, 2000 SE disc, ACT HD PP, TWM shifter, FSTB & RSTB, AGX's for now, CSK's+RM's on the way, Prothane MM

'91 SE-R For Sale: http://www.sr20forum.com/cars-sale/2...ots-parts.html
PhorB13 is offline  
#6 (permalink) Old 04-28-2008, 01:55 PM
KASSANOVA!!!
 
Join Date: Feb 2006
Location: Fresno, California
Posts: 2,047
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 47 reviews
my auto p10, had similar problems. car would start up fine in the morning, but won't start again after its up to temperature. mine turned out to be the coolant temperature sensor. that fixed it.

92 Dark Gray Sentra SER

92 Red Sentra SER
bobbyisking is offline  
#7 (permalink) Old 04-28-2008, 03:39 PM
SE-R Nut
 
Join Date: Nov 2002
Location: Latham, NY
Posts: 986
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 3 reviews
X2 on the 2 wire coolant temp sensor, you're car is flooding because the ecu is getting the wrong reading from that sensor. It's like 15 bucks. 2 WIRE.

-2002 WRX Wagon.
-2003.5 Mazdaspeed Protege.
-1995 200sx SE-R.
-1993 Classic SE-R.
-1991 NX2000.
-1987 FC3S TII.
-1993 NX2000.
-1991 NX2000.
-1992 240sx.
hondaeat-r is offline  
#8 (permalink) Old 05-03-2008, 04:52 PM
SR20DEviant
 
Join Date: Jan 2006
Location: Yonkers, NY
Posts: 2,131
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 30 reviews
I'm still leaning towards the coil bro. You can get a used coil for hardly anything. I'd swap that too if you do the sensor.

Quote:
Originally Posted by Serban View Post
Making your car RHD would be the MOST pointless mod ever. Go get a job for the Post Office, you can be JDM 8 hrs a day.
'92 NX2000VE - SR16's, BC S&R's, Hot Shot intake w/ pop, SSAC header, 2000 SE disc, ACT HD PP, TWM shifter, FSTB & RSTB, AGX's for now, CSK's+RM's on the way, Prothane MM

'91 SE-R For Sale: http://www.sr20forum.com/cars-sale/2...ots-parts.html
PhorB13 is offline  
#9 (permalink) Old 05-07-2008, 01:18 AM
classic lover
 
Join Date: Oct 2003
Location: Flagstaff,AZ
Posts: 152
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 6 reviews
happened to me too coolant temp sensor was my problem

White/black bb powered 94 se-r sleeper
sr20monkey is offline  
#10 (permalink) Old 05-07-2008, 01:29 AM
SE-R Geek
 
Join Date: Mar 2006
Location: san diego/ north county
Posts: 3,755
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 55 reviews
well my car is the opposite way, when its cold and i turn the ignition on it will stay on but after a few seconds it will shut off, so i have to do this a couple of times till it finally stay on, its usually on the fourth time when the engine becomes warm that it will finally stay on, but i cant rev it that much or else it will shut off again, so basically i have to let it warm up for about 5 mins befere i can drive it. Any advice?

93 sentra xe dd (gas saver)
91 sentra se-r project car
97 200sx se-r new baby [/U]
99 sel
93 se -r

Last edited by 99sel-r; 05-07-2008 at 01:31 AM.
99sel-r is offline  
#11 (permalink) Old 05-07-2008, 05:34 PM
from FrontWD to RightWD
 
Join Date: Aug 2007
Location: van WA/sac CA
Posts: 2,386
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 6 reviews
Quote:
Originally Posted by hondaeat-r View Post
X2 on the 2 wire coolant temp sensor, you're car is flooding because the ecu is getting the wrong reading from that sensor. It's like 15 bucks. 2 WIRE.



Quote:
Originally Posted by 99sel-r View Post
well my car is the opposite way, when its cold and i turn the ignition on it will stay on but after a few seconds it will shut off, so i have to do this a couple of times till it finally stay on, its usually on the fourth time when the engine becomes warm that it will finally stay on, but i cant rev it that much or else it will shut off again, so basically i have to let it warm up for about 5 mins befere i can drive it. Any advice?

coolant temp sensors can cause both of your problems

My first lover - 1991 NX2000: Rattle Can Army green n' black. (10:1 De+t Avn. setup. open dp. hypercoil springs. FSTB. RSTB. harness bar.) Made it into Project Car tuner mag!

Current lover - 1990 240sx Coupe: Rattle Can Almond white. (Tein coilovers, 16x8/9 Autostrada Modena's. 17x7 axxis drift spares. 6pt autopower roll bar. SS brake lines. Nismo 2way. Corbeau Forza. NRG camlock)
budgetNX is offline  
#12 (permalink) Old 05-07-2008, 11:08 PM
agent camel toe
 
Join Date: Dec 2003
Location: north jersey
Posts: 9,396
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 22 reviews
swap out the dizzy forst..u can get a used avenier dist on here for -$ and then get a new ect from the dealer

Quote:
Originally Posted by paNX2K&SE-R View Post
Keep the a/c if its a daily driver. Chicks don't like swampass
nyce1s.com
R.I.P. RESPECT SR.
96 b14 det--under the knife
2002 quest gxe--pimp wagon
t bags is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  SR20 Forum > Main Forums > SR20DE Technical Corner


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome