SR20 A/T Problem - SR20 Forum
 
Thread Tools
#1 (permalink) Old 11-11-2012, 03:55 PM
SR20 Nut Case
 
Join Date: Jan 2007
Location: So Cal
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
(Thread Starter)
SR20 A/T Problem

After letting our Automatic SR20 powered car sit for 4 years we decided it was time to get her back on the road. After replacing all the fluids we took it back out for her maiden voyage with no problems at all...

That is until I stutter stepped when trying to pass someone to merge. So here is the problem:

When shifting from Park to Reverse it locks like it is in Park.
Go down to Neutral and if you take the RPM up to 4k it wants to go forward.
Go down to Drive and we are moving forward.
Go down to 2 and we are moving forward.
Go down to 1 and we're not going anywhere.

Any suggestions or has anyone had this problem?

Thanks
LAM-PARK is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 (permalink) Old 11-12-2012, 09:54 AM
SE-R CLASSIC
 
Join Date: Jan 2008
Location: FLORIDA
Posts: 259
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 9 reviews
check the shifter linkage underneath the car. sound like the rubber bushing is bad or fell out
SUNNYGTR93 is offline  
#3 (permalink) Old 11-12-2012, 11:58 AM
SR20 Nut Case
 
Join Date: Jan 2007
Location: So Cal
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
(Thread Starter)
Linkage is all good.

I took it up to aprox 4500 RPM in reverse and got a hard pop and then I got reverse back. All is good now except no overdrive. When I am cruising at 65 MPH I'm turning 3800 RPM.

Any more ideas anyone?

Thanks

91 P10 G20 - SR20DE 360K+
92 B13 Sentra - New Project
93 B13 Sentra - SR20DET
94 B13 Sentra - SR20VE(T)
95 B14 200SX - UK SR20DE 420+ miles/Tank
96 B14 200SX - SR20DET
97 B14 Sentra - SR20DET A/T Monster

WTB:
Stock 98 S14 240SX M/T LSD
Stock 99+ P11 G20 M/T LSD
SR16VEN1 Swap
LAM-PARK is offline  
#4 (permalink) Old 11-16-2012, 04:29 PM
SR20 Nut Case
 
Join Date: Jan 2007
Location: So Cal
Posts: 41
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Feedback Score: 0 reviews
(Thread Starter)
I finally dropped the pan today to find brass in the pan. Not a happy camper. Anyone have any ideas?

Thanks

91 P10 G20 - SR20DE 360K+
92 B13 Sentra - New Project
93 B13 Sentra - SR20DET
94 B13 Sentra - SR20VE(T)
95 B14 200SX - UK SR20DE 420+ miles/Tank
96 B14 200SX - SR20DET
97 B14 Sentra - SR20DET A/T Monster

WTB:
Stock 98 S14 240SX M/T LSD
Stock 99+ P11 G20 M/T LSD
SR16VEN1 Swap
LAM-PARK is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  SR20 Forum > Main Forums > SR20DE Technical Corner


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome