SR20 Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
Gidday all!
first time on the forums so go easy :)

I have a b13 nx coupe that's been swapped with an p11 primera sr20 low port, ukdm.
The old dog won't start after a cold snap.
Things I've checked:
- Has spark, have tested all leads and plugs, no worries, dizzy cap is allgoods. battery replaced.
-fuel: fuel pump is working, fuel is making it through the return into the filter. I have not checked the injectors, but surely this would lead to a simple missfire if it was them, rather than all 4 not going?
-air, i have unplugged the MAF, and checked that but still nothing.

In general the car has never liked cold starting, and takes upwards of 15-20 seconds to start normally. Below roughly a quarter of a tank of fuel, it will tend to surge a bit, but still run. However, it always idles fine, never high and never varies.

I've spoken to the guy that built the car and we're both a bit stumped. He's suggested perhaps the cold start system needs adjustment. if anyone could shed some light on how to do that that'd be great.

Many thanks
 

·
Registered
SR20DE stock G20 p10 highport
Joined
·
75 Posts
Gidday all!
first time on the forums so go easy :)

I have a b13 nx coupe that's been swapped with an p11 primera sr20 low port, ukdm.
The old dog won't start after a cold snap.
Things I've checked:
- Has spark, have tested all leads and plugs, no worries, dizzy cap is allgoods. battery replaced.
-fuel: fuel pump is working, fuel is making it through the return into the filter. I have not checked the injectors, but surely this would lead to a simple missfire if it was them, rather than all 4 not going?
-air, i have unplugged the MAF, and checked that but still nothing.

In general the car has never liked cold starting, and takes upwards of 15-20 seconds to start normally. Below roughly a quarter of a tank of fuel, it will tend to surge a bit, but still run. However, it always idles fine, never high and never varies.

I've spoken to the guy that built the car and we're both a bit stumped. He's suggested perhaps the cold start system needs adjustment. if anyone could shed some light on how to do that that'd be great.

Many thanks
I once left the distributor's power unplugged.
Auxilary Air valve?
Fuel pump fuse is good?
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #3
I once left the distributor's power unplugged.
Auxilary Air valve?
Fuel pump fuse is good?
I've sorted it now!
started her up on a 9°c day and she started, so it's something to do with cold starting.

I really appreciate your response though :)
 
1 - 3 of 3 Posts
Top