SR20 Forum banner

1 - 4 of 4 Posts
G

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Discussion Starter #1
Hey guys, I think I just broke the transmission on my Nx. I had a brand new clutch put in 500miles ago(I'm not too sure if the shop did a good job)but the other day as I was driving on 3rd gear, I heard something snap and my shift lever came all the way back to where 4th gear would be eventhough I was in neutral. Now I can bearly get the car on 2nd and neutral but none of the other gears can be engaged. Do you guys think it could be a bad clutch job(bear in mind that there is no pedal feel difference)or a broken linkage or some other shaft in the gearbox.
 

·
Premium Member
Joined
·
1,619 Posts
<font face="Verdana, Arial" size="2">Originally posted by jacen99SE:
Check your motor mounts, specifically the mount near the firewall. The guy from Washington that drove to the National Convention sheared a bolt in that mount and I think his symptoms were similar.</font>
Yeah, that's exactly what it sounds like.

------------------
'93 Sentra SE-R, daily driver and track/autox toy
'91 Sentra SE-R, future racecar
 
G

·
Guest
Joined
·
0 Posts
Discussion Starter #4
Thanks big time guys, turns out that you were right on the money!! And to think that I was almost fooled by the tranny shop to buy another one. Well, it was the 2 "invisible-from-outside"bolts on the tranny that are near where the rod that links the gearbox to the shifter. But how do you put in the new bolts in there? is there anyway they can be inserted without unbolting the whole transmission? seems like both sides of the bolt stay inside the housing. Sorry for the terrible explanation, but its the best I could do having no knowledge with transmissions!!
 
1 - 4 of 4 Posts
Top