SR20 Forum banner

81 - 100 of 100 Posts

·
Registered
Joined
·
16 Posts
I will get the MAF number tonight and i will post it. My friend has the DET MAF.
Here it is: 22680-54C00. According to the follow Info (Excuse me but i don`t remember who post it and where i find it, i just copy and paste to MS Word), it is a Bluebird U13 91-93 MAF.

SR20DET MAF LIST AND ECU LIST
________________________________________
SKINNY O2 SENSORS:

89/10 - xx/xx U12 SR20DET - MAF 22680-79E00
89/10 - 90/09 ECU 23710-79E00 M/T
90/09 - xx/xx ECU 23710-79E01 M/T
89/10 - 90/08 ECU 23710-79E10 A/T
90/08 - xx/xx ECU 23710-79E11 A/T
89/10 - 90/10 ECU 23710-79E60 M/T
90/10 - xx/xx ECU 23710-79E61 M/T
*o2 sensor - 22690-79E00 (Skinny Type)
*o2 bung - 20607-V5000 (Skinny Bung)

91/09 - 95/01 U13 SR20DET - MAF 22680-54C00
95/01 - xx/xx U13 SR20DET - MAF 22680-54C01
91/09 - 93/08 ECU 23710-1E000 M/T
91/09 - 93/08 ECU 23710-1E010 A/T
93/08 - xx/xx ECU 23710-4E600 M/T
93/08 - xx/xx ECU 23710-4E610 A/T
*o2 sensor - 22690-1E001 (Skinny Type)
*o2 bung - 20607-V5000 (Skinny Bung)

FATTY 02 SENSORS:

08/90 - xx/xx B13 SR20DE - MAF 22680-53J00
*o2 sensor - 22690-64Y12
*o2 bung - 20607-P6500

95/08 - xx/xx W10 SR20DET - MAF 22680-54C01
95/08 - 97/01 ECU 23710-95N11 A/T **
97/01 - xx/xx ECU 23710-95N15 A/T
*o2 sesnor - 22690-91N00 (Fatty Type)
*o2 bung - 20607-P6500 (Fatty Bung)

98/08 - 00/05 W11 SR20DET - MAF 22680-54C01
98/08 - 00/03 ECU 23710-WA310 A/T
00/03 - 00/05 ECU 23710-WA311 A/T
00/05 - 00/09 ECU 23710-WA720 A/T
00/09 - xx/xx ECU 23710-WA721 A/T
*o2 sensor - 22690-5V420 (Fatty Type)
*o2 bung - 20607-P6500 (Fatty Bung)

**This is the DET ECU that i want to install.

Do you think that use Bluebird MAF with a Avennir ECU is my problem?.

Yesterday i received an Z32 MAF from E-Bay. Do you think that if i change the DET Bluebir MAF for a Z32 MAF to use with the Avennir ECU, and i set up the E-Manage Blue to use with Z32 MAF, it will resolve the problem.

Sounds a kind of obvious, but i don`t have experience with this problem in my car, and actually and don`t want to cut the MAF Harness to make the swap, without success answering my interrogation.
 

·
CAR SLÜT
Joined
·
1,622 Posts
The 54C00 MAF is also identical to the GTiR MAF(same part number)

The W10 MAF is 54C01 and the ONLY difference is that the wiring plug is different, W10 plug is same as the B14/N15 style MAF plug.

Set your distributor top bolt to the middle of the slot, cause my guess is your timing is out and I am betting you advanced the base timing a little to get the DE ECU to run with the DET motor.

I always prefer to solve every problem before creating a new one but if you think the Z32 will 'fix' the problem then by all means try it :)

Also, you may have to consider that the W10 ECU you have could also be damaged.
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
The 54C00 MAF is also identical to the GTiR MAF(same part number)

The W10 MAF is 54C01 and the ONLY difference is that the wiring plug is different, W10 plug is same as the B14/N15 style MAF plug.

Set your distributor top bolt to the middle of the slot, cause my guess is your timing is out and I am betting you advanced the base timing a little to get the DE ECU to run with the DET motor.

I always prefer to solve every problem before creating a new one but if you think the Z32 will 'fix' the problem then by all means try it :)

Also, you may have to consider that the W10 ECU you have could also be damaged.
That´s right. Past days i wanted to connect an Avenir MAF but i didn`t because the plug was B14 Style, not B13. I didn`t know that are exactly the same MAF internally. That`s new for me, thank`s.

I set my distributor to 15º a few days ago, but i will doble check it, is not a bad idea.

The N62 MAF was an upgrade that i allways want to do even before than a ECU Swap. So, with or without de DET ECU, yesterday i installed.

I hope reduced the problems, but i`m not sure if it wiil be.

I will connect the Avenir ECU this weekend with de Z32 MAF. I will post the results of this Combination. I will pray :)
 

·
Registered
Joined
·
16 Posts
I will connect the Avenir ECU this weekend with de Z32 MAF. I will post the results of this Combination. I will pray :)
Z32 MAF Installed. Unfortunately my car can`t start. I connect the Avenir W10 with the Z32 MAF. I think that, there´s a electric problem, cause a have 1 code in the ECU (Ignition Signal).

Avenir ECU + Z32 MAF + E-MANAGE BLUE **ADVICE**

For all people that want to set the Z32 MAF with the E-Manage Blue, you have to set the Piggyback (by Software) with the NS-HW2 Maf type (Known: 300zx), and you have to Set your Internal E-Manage Rotary Switch (by Hardware) with this combination: 2-0-6 (Unkown).

The E-Manage Manual don´t have the Avenir Engine rotary switch combination, but i read the Apexi S-AFC2 Manual, and with so much info available of engines, i found the Avenir Engine and use exactly the same setting of MAF that use the Nissan Silvia S14. This last one is in E-Manage Manual, so, i made an analogy and set the same rotary switch combination (2: "1 Coil Distributor", 06 "Avenir Main Unit ECU"). Voila... the Analog Output of the E-Manage Blue, marks 0.6 V (the same one that an Avenir MAF), this means, that the setting that i choose, was correct :biggthump
 

·
agent camel toe
Joined
·
9,396 Posts


avenier:biggthump
 

·
Endless Turbo Preparation
Joined
·
952 Posts
Discussion Starter #92
baught an avenir..has a complete red valve cover. turbo clocked down.
Sorry, not an Avenir..a blue bird. Unless VC was painted red.

Check turbo part #, it's the only way to tell for sure.

-G
 

·
Lurker
Joined
·
200 Posts
When you mention that the W11 uses a lowport oil filter, is that just referring to the threading on the mount and the filter number itself, or is the oil filter located in a different spot on the engine than the W10?
 

·
El Lobito with many toys
Joined
·
906 Posts
When you mention that the W11 uses a lowport oil filter, is that just referring to the threading on the mount and the filter number itself, or is the oil filter located in a different spot on the engine than the W10?
I have owned both W10 and W11 and both use Highport Oil Filter.
 

·
Registered
Joined
·
86 Posts
sorry for the question
but
can a 54C00 maf (gti-r) works with W10 ecu ?
i tried but iddle is os bad and with WOT is very bad Air fuel ratio 16.5

do you know if is because de gti-r maf using with w10 ecu ?

thanks a lot
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
Hi everyone wished to ask a question. I ended up finding a sweet W11 Avenir engine with T25 Ball Bearing turbo, going to build my 95 LSD transmission since they are impossible to find here locally in Toronto. I wanted to ask having the turbo setup as a U13 Bluebird as I still have the top mount intercooler setup from the U13 BlueBird, we checked the boost and my car with the W11 is running close to 14psi. If the stock engine and 370cc injectors JWT ECU is rated at 9psi and wastegate is working fine without issues perhaps the engine is slightly modified to be pushing out 14psi ( 0.95 bar to be exact ) I'm going to upgrade the clutch setup as my ACT keeps slipping. Has anyone had this experience with a W11 motor? Should I be worried that at the level of psi I could have issues in the long run with the motor or 14psi with a stock W11 Avenir and T25BB turbo is ok? thanks
 

·
Endless Turbo Preparation
Joined
·
952 Posts
Discussion Starter #97
Hi everyone wished to ask a question. I ended up finding a sweet W11 Avenir engine with T25 Ball Bearing turbo, going to build my 95 LSD transmission since they are impossible to find here locally in Toronto. I wanted to ask having the turbo setup as a U13 Bluebird as I still have the top mount intercooler setup from the U13 BlueBird, we checked the boost and my car with the W11 is running close to 14psi. If the stock engine and 370cc injectors JWT ECU is rated at 9psi and wastegate is working fine without issues perhaps the engine is slightly modified to be pushing out 14psi ( 0.95 bar to be exact ) I'm going to upgrade the clutch setup as my ACT keeps slipping. Has anyone had this experience with a W11 motor? Should I be worried that at the level of psi I could have issues in the long run with the motor or 14psi with a stock W11 Avenir and T25BB turbo is ok? thanks
common wisdom around here suggests keeping the T25 @ 12psi. 14psi may be pushing it, but you should be fine.
 

·
Registered
Joined
·
8 Posts
common wisdom around here suggests keeping the T25 @ 12psi. 14psi may be pushing it, but you should be fine.

hey gomba thank you very much for the reply :) yes on the other sr20 forum another member also mention 12 psi being the sweet spot for the Gt25BB :) so far I am going to have my rebuilt transmission installed by next week with a brand new ACT clutch kit and new friction plate on the fidanza flywheel to be all fresh in the setup then tests the PSI once again. in the beginning at 14psi my clutch was slipping but after a day it stopped slipping and no issues, but going to buy an HKS wastegate actuator to tune down thew boost to maybe even 9-10psi for now :) we shall see :) thanks :)
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
hay guys i have a w11. found a good block and using a p10 53j 2r head with my det cams and valves... need turbo and have a full sr20vet xtrail sitting at workshop with an apparent overheat i can pick up cheap.. now im curious to what turbo the xtrail runs and is it compatible with my sr20det in the way of performance and reliable
 

·
Registered
Joined
·
10 Posts
hay guys i have a w11. found a good block and using a p10 53j 2r head with my det cams and valves... need turbo and have a full sr20vet xtrail sitting at workshop with an apparent overheat i can pick up cheap.. now im curious to what turbo the xtrail runs and is it compatible with my sr20det in the way of performance and reliable
i picked the car up with buggered block, head and iffy turbo.
 
81 - 100 of 100 Posts
Top