SR20 Forum banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #1
Hi experts! Im having an issue with my sr20de.
Basically the only way to have the engine run powerful and reving to the redline without issue, is to rotate the distributor in its slot to the max advance position.
If the position is in the middle, for example, it will struggle and cant go past 5k rpms or so.
The knock sensor is new, reads 0.560 MOhm or 560 KOhm, i checked the wire into it, and i get 4.8V while disconnected.
Redone a portion of the wire with coaxial cable, leaving only the signal wire connected to the sensor.
Checked in the pc the values and all seem fine, not codes, no errors.
The only issue is this, to have it run right, i have to advance as far as i can, and it wont pass emissions this way, have to retard it to around the middle in the distributor slot.
The timing chain is in the right spot on the cams, the gold chainlinks match the dots.
Im out of ideas. What can retard the timing?

Thanks in advance.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Are you 100% certain that the timing chain is correct. 20 link pins between both cam sprockets? If it’s off a little bit it will fall on it’s face around 5k rpm.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Discussion Starter #3
Wouldn't that mean, if that was the case, that it wouldn't go past 5k Regardless of the distributor position? I remember taking the head cover and seeing the chain gold links matching the dots on the sprockets. Didnt count them but it should be fine.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top